למידע מקצועי בנושא ייפוי כח מתמשך והבעת רצון | דרך בטוחה לשמור על הזכויות שלך לחצו כאן

מה זה ייפוי כח מתמשך? מי חותם על ייפוי כח מתמשך? עלות ייפוי כח מתמשך, מהן ההנחיות המקדימות בייפוי כח מתמשך? מיהו מיופה הכח? ומה ההבדל בין ייפוי כח מתמשך לאפוטרופסות ומה היתרונות הגדולים של ייפוי כח מתמשך לעומת אפוטרופסות

מה זה ייפוי כח מתמשך

עד לפני מס' שנים כאשר אדם היה מגיע למצב בו הוא לא מסוגל לקבל החלטות לגבי עצמו או רכושו או ענייניו הרפואיים או האישיים, היו ממנים לו אפוטרופוס וזאת באמצעות בקשה למינוי אפוטרופוס. לחסוי לא היתה כל שליטה על התהליך ומי שמונה לו כאפוטרופוס יכול היה להיות, במקרה הטוב, קרוב משפחה או מכר שאותו חסוי סומך עליו וסביר להניח שהיה מעוניין שהוא ישמש כאפוטרופוס שלו.
לצערנו, במקרים רבים מונו אנשים או גופים (לדוגמא עמותות המתמחות בתחום) שרווחתו של החסוי "לא היתה בראש מעייניהם" ובמקרים מסוימים הם אף רוקנו את החסוי מנכסיו. כל זאת למרות שלכאורה מוסד האפוטרופסות אמור היה להיות מפוקח על ידי האפוטרופוס הכללי ובית המשפט במקרה הצורך.
בעקבות זאת, לפני מס' שנים תוקן חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב -1962 (להלן: "החוק") בתיקון מס' 18 וכך נוצרה מהפכה של ממש בתחום. תיקון זה לחוק יצר את "ייפוי הכח המתמשך", במסגרתו נקבע כי כל אדם בגיר מעל גיל 18, בעודו כשיר מנטלית וצלול יכול לחתום על מסמך ייפוי כח מתמשך במסגרתו הוא ייפה את כוחו של אדם עליו הוא סומך, אשר ינהל את ענייניו (הרכושיים, הרפואיים והאישיים או חלק מהם) של הממנה באופן הטוב ביותר, בעת שהממנה יגיע למצב בו הוא "אינו מבין בדבר" כלומר כאשר הוא לא יוכל לענייניו אלה בשל מצבו המנטאלי או הרפואי ולא יהיה כשיר לקבל החלטות לגבי עניינים אלה.
לאחר שהמסמך נערך הוא נחתם על ידי הממנה ועל ידי הממונה (או הממונים) ומפוקד במשרד המשפטים אצל האפוטרופוס הכללי. שם המסמך ממתין עד אשר יגיע המועד להפעלת ייפוי הכח. 
מאז נחקק התיקון לחוק ונוצר "ייפוי הכח המתמשך" נערכו והופקדו עשרות אלפי ייפויי כח מתמשכים.

מי יכול לערוך עבורך ייפוי כח מתמשך

את מסמך ייפוי הכח המתמשך יכול לערוך רק עו"ד אשר עבר הסמכה מיוחדת של משרד המשפטים והוכשר לצורך עריכת ייפוי כח מתמשך וכן נרשם במשרד המשפטים כי הוא מוסמך לעריכת ייפוי כח מתמשך.
לאחר הכנת המסמך יפקיד עורך הדין שהוסמך לעריכת ייפוי כח מתמשך את ייפוי הכח אצל האפוטרופוס הכללי. במסמך יפורטו ההוראות של הממנה כיצד היה רוצה שינהגו ברכושו, או בענייניו הרפואיים או בענייניו האישיים, במה הוא מסמיך את מיופה הכח לפעול על דעת עצמו ובמה עליו לפנות לבית המשפט וכו'. לאחר ההפקדה יתקבל אישור הפקדה.
חשוב לזכור- עו"ד מוסמך לא יכול להפקיד מסמך ייפוי כח מתמשך שנערך על ידי עו"ד אחר ויתרה מכך, לא ניתן להפקיד גרסה מסוימת של אותו מסמך ייפוי כח מתמשך עם עמודים מגרסה אחרת. לכל מסמך ייפוי כח מתמשך יש מעין קוד עליו לצורך מניעת זיופים. כלומר ניתן להפקיד רק את אותו מסמך מלא שנערך ונחתם (לא ניתן לשלב עמודים ממסמכי ייפוי כח מתמשכים אחרים או מגירסאות אחרות של אותו ייפוי כח).

מי חותם על ייפוי הכח המתמשך

על ייפוי הכח המתמשך אמורים לחתום 3 גורמים:
הממנה- זהו אותו אדם שייפוי הכח נעשה לצורך מילוי רצונותיו על ידי אדם אחר בעת שלא יוכל לקבל החלטות בענייניו. זה מיפה הכח.
מסמך ייפוי כח מתמשך אחד תקף רק לממנה אחד. כלומר אם רוצים לערוך ייפוי כח מתמשך לבני זוג, גם אם ייפויי הכח הינם זהים לחלוטין בהוראותיהם או במיופי הכח, חובה לערוך שני מסמכים נפרדים. אחד עבור כל ממנה.
הממונה/מיופה הכח- אדם אחד או יותר שמונו על ידי הממנה במסגרת ייפוי הכח להיות אחראים על ענייני הממנה במיגוון נושאים בהתאם לאמור בייפוי הכח, בכדי שיוכלו לפעול בשמו או מטעמו באותם הנושאים שנקבעו בחוק או בייפוי הכח.
בהקשר זה חשוב מאוד לזכור- ניתן למנות מיופה כח אחד או יותר, לפי בחירת הממנה. ניתן למנות מיופה כח לעניינים מסוימים ומיופה כח אחר לעניינים אחרים. ניתן למנות גם מיופי כח חליפיים, כלומר אם מיופה כח שמונה לא רוצה או לא יכול לבצע את תפקידו כמיופה כח, יחליף אותו מיופה כח אחר (או מיופי כח אחרים) וניתן גם למנות מיופי כח ביחד.
בניגוד לכך שבכל מסמך ייפוי כח יש רק ממנה אחד, הרי שבכל מסמך ייפוי כח יכולים להיות מספר מיופי כח או מיופי כח חליפיים וכו'.
לאחר עריכת ייפוי הכח יחתמו הממנה ומיופה הכח על ההצהרה המצויה בייפוי הכח. הצהרת הממנה כוללת הצהרה כי ייפוי הכח נעשה על ידו מרצון חופשי בלי שהופעלו עליו לחץ או השפעה בלתי הוגנת וכו'.
 עורך הדין שערך את ייפוי הכח- לאחר שהממנה ומיופה הכח חתמו על ייפוי הכח יאמת את חתימתם עו"ד שערך את ייפוי הכח.
לאחר חתימת הממנה ומיופה או מיופי הכח ואישור הצהרותיהם על ידי עוה"ד, יפקיד עורך הדין שערך את ייפוי הכח את ייפוי הכח באפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים. ההפקדה נעשית באופן מקוון באמצעות מערכת מיוחדת שנבנתה לצורך כך.
מניסיון משרדנו, המערכת יעילה מאוד ובתוך יום אחד או מספר ימים בודדים, אם אין בעיות מיוחדות בייפוי הכח כבר מקבלים אישור הפקדה.

איזה הוראות ניתן לקבוע בייפוי כח מתמשך-באיזה נושאים עוסק ייפוי הכח

בגדול ייפוי הכח המתמשך עוסק ב-3 תחומים מרכזיים הקשורים לממנה:
התחום הרכושי, התחום הרפואי והתחום האישי.
כאמור ניתן למנות מיופה כח אחד או יותר או חליפיים לכל אחד מהתחומים ואף למנות מיופי כח שונים לכל תחום.
בדרך כלל ממנים את אותו מיופה (או מיופי כח) לכל אחד מהתחומים. זה בוודאי יקל על הפעלת ייפוי הכח.
במסגרת התחום הרכושי יכול הממנה לקבוע הוראות כיצד לפעול בחשבון הבנק שלו, כמה כסף ניתן להוציא, כיצד לנהוג בקרנות הפנסיה או השתלמות או ביטוחים שלו וכו', ניהול נכסים פיננסיים כגון ניירות ערך וכו'.
חשוב לזכור כי החוק מגביל את מיופה הכח בעניינים מסוימים: לדוגמא מיופה כח יכול לתת מתנות או הלוואות רק למי שצוין במפורש בייפוי הכח ובסכום שצוין ובלבד שהסכום הנקוב בייפוי הכח לא יעלה על 100,000 ₪ במצטבר.
כמו כן בענייני מקרקעין מסוימים נדרשים אישור של בית המשפט לצורך אישור הפעולה כגון: מכירת מקרקעין, השכרה לפי חוק הגנת הדייר, הסתלקות מעיזבון, ענייני משק או יחידה חקלאית וכו'.    
ניתן לקבוע במסגרת ייפוי הכח המתמשך גם הוראות בנושאים אישיים ורפואיים.
עניינים אישיים- עניינים הנוגעים לרווחת הממנה, לצרכים יומיומיים, עניינים חברתיים, מקום מגורים ועוד. לדוגמא ניתן לתת הנחיה לגבי איזה דיור מוגן הממנה יהיה מעונין לשהות בו, מטפל זר, ביקורים במקומות מסוימים ועוד.
במסגרת העניינים הרפואיים נכללים גם הנושאים הבאים- רכישת תרופות, אישפוז בבתי חולים, איזה טיפולים הממנה מוכן לקבל, עלויות טיפול, התנהלות מול קופת החולים של ממנה ועוד.
צריך לזכור כי ייפוי הכח המתמשך אינו ייפוי כח על פי חוק החולה הנוטה למות. כלומר במסגרת ייפוי הכח המתמשך לא ניתן לקבוע כי מיופה הכח ידאג לנתק את הממנה ממכשירי החייאה, אך כן ניתן לבקש מראש של לחבר את הממנה למכשירי הארכת חיים באופן מלאכותי.

האם יש פעולות האסורות על מיופה הכח?

החוק קובע כי מיופה הכח לא יהיה מוסמך לבצע בשם הממנה פעולות מסוימות שבהן נדרשת פעולה אישית של הממנה. לדוגמא: המרת דת, עשיית פעולות בשם הממנה מאחר והוא הורה או אפוטרופוס, מסירת ילד לאימוץ, השתתפות בבחירות, פעולות לפי חוק החולה הנוטה למות, עריכת צוואה וכו'.
כמובן שגם לבית משפט אין סמכות להתיר עריכת פעולות כאלה על ידי מיופה הכח.

דרכי קבלת החלטות בעניינו של הממנה

בקבלת החלטות בעניינים שבסמכותו, יפעל מיופה הכח לפי מדרג "רצון האדם" לפי סדר השלבים הבאים:
  • אם ניתן לברר את רצונו או דעתו של הממנה- מיופה הכח מחויב לשמוע את דעתו ולשתף אותו ולהתייעץ עימו.
  • אם לא ניתן יש לפעול לפי ההנחיות המקדימות שבמסגרת ייפוי הכח או בקירוב להן אם לא ניתן לפעול על פיהן במדויק.
  • אם לא ניתנו הנחיות מקדימות במסגרת ייפוי הכח אזי לפי רצונו של הממנה אם ניתן לברר את רצונו בשעת מעשה ולאחר שניתן לו מידע הדרוש לו (זה מאוד בעייתי כי אנו מדברים על אדם שנקבע לגביו שהוא לא מבין בדבר וייפוי הכח נכנס כבר לתוקף).
  • אם לא ניתן לברר את רצון הממנה בשעת מעשה- מיופה הכח צריך לפעול כפי שהוא סבור שהממנה היה פועל לפי התנהגות הממנה בעבר, כלומר לפי רצונו המשוער של הממנה.
  • אם רצון הממנה לפי פעולות עבר לא ידוע למיופה הכח אזי יפעל מיופה הכח בהתאם לטובת הממנה, ערכי הממנה הידועים לו, התייעצות עם גורמים מקצועיים בני משפחה או חברים של הממנה.
 

הפגישה עם מיופה הכח

לאחר שעורך הדין בירר את רצון הממנה והסביר לו את כל המשמעויות של עריכת ייפוי כח מתמשך יפגוש עורך הדין את מיופי הכח.
בפגישה זו יינתן הסבר למיופי הכח, מהו ייפוי כח מתמשך, מהם רצונותיו של הממנה על פי ייפוי הכח, מהן המשמעויות לפי ייפוי הכח ואף איזו אחריות מוטלת על מיופי הכח ובאיזה עניינים הם מחויבים לפעול או יכולים לפעול ובאיזה עניינים יידרש אישור בית משפט.
 
חשוב לזכור כי יש לוודא כי קיימת רשימה של מי שאינו יכול להתמנות כמיופה כח:
אז מי רשאי להתמנות כמיופה כוח?
אדם פרטי בלבד (לא חברה/ עמותה וכו')
בגיר מעל גיל 18.
אדם יכול לשמש לכל היותר כמיופה כח ל-3 ממנים אא"כ הם בני משפחתו.
רק אדם שלא הוכרז כפושט רגל או מי שלא מונה לו אפוטרופוס ולא נכנס לתוקף ייפוי כוח מתמשך בעניינו יכול להתמנות כמיופה כח.
עורך הדין שערך את ייפוי הכח לא יכול להתמנות כמיופה כח באותו ייפוי כח מתמשך.

 

התאמות ובדיקות מיוחדות שחייב עורך הדין לבצע טרם החתימה על ייפוי כח

לאחר הפגישות עם הממנה ועם מיופי הכח ייפגשו הצדדים פעם נוספת בכדי לקרוא לתקן עם צריך ובסופו של דבר לחתום על ייפוי הכח אשר יופקד.
במסגרת ייפוי הכח עורך הדין לענייני ייפוי כח מתמשך שערך את ייפוי הכח צריך לוודא ולהצהיר על כך במסגרת ייפוי הכח המתמשך כי אכן פעל כן כי:
-הממנה אינו אדם בעל מוגבלות (לדוגמא: ירידה בכושר השמיעה, עיוורון) הזקוק להתאמה.
- כי באפשרות הממנה לקבוע אדם שתימסר לו הודעה על כניסת ייפוי הכוח לתוקף (אדם מיודע) והיקף הדיווח שיימסר לו וכי האדם המיודע אינו יכול להיות קרוב משפחתו של מיופה הכוח אלא אם הוא קרוב משפחה של הממנה.
-על החלופות הקיימות לייפוי כח מתמשך.
ועוד.

בנקים וייפוי כוח מתמשך

אחד הדברים החשובים ביותר לביצוע בעת עריכת ייפוי כח מתמשך הוא ההתנהלות מול בנקים בייפוי כח מתמשך.
ראשית- כאשר אדם ממנה אדם אחר (קרוב משפחה או אחר) כמיופה כח כללי (כלומר מיופה כח בבנק שלא במסגרת ייפוי כח מתמשך) בחשבון הבנק שלו, הרי שייפוי הכח הכללי פוקע כשמצבו הקוגנטיבי אינו מאפשר לו לבצע פעולות.
אם לא נערך ייפוי כח מתמשך אזי יש למנות אפוטרופוס שיפעל במקום אותו אדם.
אבל...
אם כן נערך ייפוי כח מתמשך אזי ניתן להכניס את ייפוי הכח המתמשך לתוקף וייפוי הכח המתמשך ייכנס לתוקף וניתן יהיה לפעול על פי במקום ייפוי הכח הכללי.
למעשה ייפוי הכח המתמשך מאפשר מעין רצף של ניהול חשבון הבנק גם כאשר אותו אדם מאבד את כשירותו ולהמשיך לשלם חשבונות, לבצע השקעות ולנהל את כספי הממנה.
נקודה נוספת שחשוב לזכור היא שלעיתים הבנקים מערימים קשיים כאשר אדם ממנה את בן או בת זוגו כמיופה כח ויש להם חשבון משותף. יש מספר דרכים לפתור בעיה זו.

 

הפקדת ייפוי כח מתמשך על ידי עורך הדין

לאחר שנערכו כל הפגישות, לאחר שמולא ייפוי הכח המתמשך ונרשמו ההנחיות המקדימות על פי רצון הממנה ולאחר שנערכה פגישה בין עורך הדין לבין מיופי הכח וניתנו כל ההבהרות והדגשים ולאחר שנחתם ייפוי הכח על ידי הממנה ומיופי הכח ניתן להפקיד את ייפוי הכח אצל האפוטרופוס הכלל ולקבל אישור הפקדה.
אם ייפוי הכח לא יופקד לא ניתן יהיה להפעיל את ייפוי הכח כשהממנה יזדקק לכך.
למעשה גם הממנה עצמו יכול להפקיד את ייפוי הכח. אך אנו ממליצים כי ההפקדה תיערך על ידי עוה"ד שערך את ייפוי הכח. מדובר במערכת מעט מסובכת וצריך מעט ניסיון בכדי להפעילה. הפקדת ייפוי הכח על ידי עורך הדין תיעשה באמצעות כרטיס חכם במערכת האלקטרונית של משרד המשפטים.
לאחר ההפקדה המסמך יאושר (או יידחה) על ידי האפוטרופוס הכללי. ככל ונדחה ניתן לערוך את התיקונים הנדרשים ולהגיש מחדש.
יש לזכור כי גם לאחר ההפקדה יכול הממנה בכל מועד וטרם כניסת ייפוי הכח לתוקף לבקש לשנות או לבטל את ייפוי הכח.

 

הפעלת ייפוי כח מתמשך -כניסתו לתוקף של ייפוי כח מתמשך

ייפוי הכח המתמשך שהופקד נשאר למשמרת אצל האפוטרופוס הכללי עד שמיופי הכח רואים שיש צורך להפעיל.
החוק קובע כי המועד להפעלת ייפוי הכח הוא המועד בו הממנה " כבר אינו מסוגל להבין בדבר" כלומר אינו כשיר, בעניינים שלגביהם ניתן ייפוי הכח המתמשך. מיופה הכח צריך למסור הצהרה על כך לאפוטרופוס הכללי.
אז איך קובעים מתי הממנה "אינו מבין בדבר"?
החוק קובע כי קיימות מס' דרכים:
הראשונה- הממנה עצמו יכול לקבוע מהי הדרך בה ייקבע כי הוא אינו מבין בדבר ובלבד שלא יקבע כי מיופה הכח מחליט על כך. כלומר ולדוגמא הממנה יכול לקבוע שרופא המשפחה שלו יקבע כי הוא אינו מבין בדבר, ייתן אישור בכתב על כך וניתן יהיה לתקף את ייפוי הכח המתמשך.
אם לא קבע הממנה את הדרך תיקבע ברירת המחדל הקבועה בחוק ולפיה מומחה הוא זה שיקבע האם הממנה אינו מבין בדבר ויש להכניס לתוקף את ייפוי הכח המתמשך.
למרות כל האמור- לגבי העניינים הרכושיים קיים הסדר מיוחד ולפיו הממנה יכול לקבוע את המועד בו ייכנס ייפוי הכח לתוקף ולמעשה יכול לקבוע כי ייפוי הכח ייכנס לתוקף באופן מיידי לאחר אישורו אף לפני שיגיע למצב בו הוא נחשב כמי שאינו מבין בדבר.
כשירצה מיופה הכח להפעיל את ייפוי הכח עליו להגיש הצהרה מיוחדת לאפוטרופוס הכללי באמצעות אתר האינטרנט המיוחד.
ניתן לעשות זאת בשני אופנים. כפי המפורט באתר הממשלתי של כניסה לתוקף של ייפוי כח מתמשך

בסופו של דבר-בין אפוטרופוס לייפוי כוח מתמשך

 כמו שכתבנו למעלה, בעבר כאשר הגיע אדם למצב בו הוא אינו יכול לנהל את ענייניו הרכושיים או האישיים או הרפואיים היה צורך לפנות לבית המשפט לצורך מינוי אפוטרופוס. המדובר היה בתהליך ארוך יחסית ושעלותו גבוה ושהצריך הגשת בקשה ואף בקשות מתאימות לבית משפט הגשת חוות דעת רפואית ותסקיר עובד סוציאלי ועד אשר ניתן צו למינוי האפוטרופוס, לא יכלו קרובי משפחתו של האדם להמשיך ולנהל את ענייניו, לא יכלו למשוך עבורו כספים אפילו לא לצורך מימון טיפולים רפואיים.
הליך מינוי האפוטרופוס תמיד היה נקט בדיעבד כלומר רק שנוצר הצורך במינוי אפוטרופוס ואז החל מרוץ זמן דבר שלעיתים היה מסורבל ואף גרם למתחים במשפחה.
יתרה מכך, כמו שכתבנו מינוי האפוטרופוס וזהות האפוטרופוס לא נקבעו על ידי אותו אדם שהיה זקוק לכך, אלא על ידי גורם חיצוני ובהכרח נוצרו מצבים בהם היו ממונים אנשים לא מתאימים או כאלה שלא דאגו לרווחת החסוי או כאלה שהחסוי לא היה רוצה למנותם.
כמו כן לאחר המינוי, היה האפוטרופוס כפוף לפיקוח להגשת דוחות תקופתיים המאושרים על ידי רו"ח והכל היה מתסכל מאוד.
יתרה מכך. במקרים של מחלוקות בין בני המשפחה היה ממונה אפוטרופוס חיצוני שאינו מוכר למשפחה והוא היה מקבל את כל ההחלטות בשם החסוי / האשל"א.
יצירת האפשרות לכתוב ייפוי כח מתמשך מונעת את כל אלה. ראשית האדם, כאשר הוא צלול ומבין בענייניו, קובע מראש ובעצמו מי ימונה כמיופה הכח, קובע את סמכויות מיופה הכח וקובע באיזה מצב ייכנס ייפוי הכח לתוקף. בנוסף אין פיקוח של בית המשפט ואין צורך להגיש דוחות ובכך נמנע סירבול מיותר מצד המדינה.
בנוסף- הפעלת ייפוי הכח היא יחסית מהירה ופשוטה שנעשית בתוך ימים וכך נהיה מיותר התהליך המסורבל האיטי היקר והמייגע של מינוי אפוטרופוס.
המדובר בהקלה חשובה ומשמעותית גם לממנה אך גם (ואולי אפילו בעיקר) למיופי הכח שאינם צריכים להתעסק בבירוקרטיה מיותרת בשעה קשה בה קרוב משפחתם אינו כשיר לתפקד.

 

עורך דין ייפוי כוח מתמשך

 אם הגעתם למסקנה כי אתם מעוניינים בייפוי כח מתמשך או אם אתם ילדים להורים שהגיעו לגיל בו כדאי לערוך ייפוי כח מתמשך יש לבחור עורך דין שיערוך בשבילכם את ייפוי הכח וינהל עבורכם את התהליך מתחילתו ועד סופו.
ראשית יש לבדוק כי עוה"ד הינו מוסמך משרד המשפטים לעריכה והפקדה שלייפוי כח מתמשך. ניתן לעשות כן באתר של לשכת עורכי הדין אבל אני מניח שכל עו"ד יוכל להגיד לכם אם הוא הוסמך או לא שכן עו"ד שלא הוסמך אין לו גישה למערכת ההפקדה.

המלצתנו היא לבדוק את ניסיונו של עורך הדין בתחום ולברר כמה ייפויי כח מתמשכים ערך כבר ואם יש לו ניסיון מתאים.
פרמטר נוסף וחשוב הוא לבדוק את הידע והניסיון שיש לעורך הדין בתחום דיני המשפחה והירודה. יש לא מעט נושאים משיקים וחשוב שיהיה לעוה"ד ידע גם בתחומים האלה כגון בענייני צוואות וירושות ואף בענייני הסכמי ממון ואולי הכי חשוב בידקו את רמת השירות שנותן אותו עורך דין. מדובר בהליך משפטי מורכב ורגיש, וחשוב שיעבור עליכם בצורה נעימה ככל הניתן.

 

ייפוי כח מתמשך מחיר - כמה עולה ייפוי כח מתמשך- עלות ייפוי כח מתמשך

הגענו לשאלת מיליון הדולר... סתם....הרבה הרבה פחות...
אין מחיר קבוע בחוק לייפוי כח מתמשך (בניגוד לדוגמא לטיפול בתאונות דרכים).
המחיר המומלץ של לשכת עורכי הדין הינו 5,000 ₪ עבור עריכת ייפוי כוח אחד ו 7,000 ₪ לזוג (לא כולל מע"מ).
יחד עם זאת המחירים מאוד תלויים במורכבות של ייפוי הכח ונעים בסדר גודל של 3,000 עד 10,000 ₪. כמובן שאם תהיו מעוניינים בעריכת צוואה או פעולות משפטיות נוספות אצל אותו עו"ד זה עשוי להוזיל את המחיר.
מעבר לשכר הטרחה שיסוכם אין עלויות נוספות שכן אין אגרה על הפקדת ייפוי הכח או הפעלתו.
בכל מקרה צריך לזכור כי ייפוי הכח הוא מסמך חשוב מאוד ועלותו נמוכה משמעותית מעלות של הליך מינוי אפוטרופוס.

 

קישורים חשובים בנושא ייפוי כח מתמשך

לקריאה נוספת באתר זה:

על צוואה הדדית וצוואה משותפת -לחץ כאן 
האם חסוי או מי שמונה לו אפוטרופוס רשאי לעשות צוואה- לחץ כאן


 
* האמור במאמר או באתר זה אינו בגדר ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו ככזה או לנקוט בפעולה כלשהי בהסתמך עליו. יש לראות בכל האמור רקע כללי. מובהר כי כל בעיה או שאלה משפטית דורשות ייעוץ משפטי ספציפי ופרטני המתאים לאותה שאלה/בעיה. לייעוץ משפטי פרטני יש לפנות לעו"ד טשקורי בטופס צור קשר שבאתר.

צרו איתנו קשר

אתם תקבלו ממשרדנו שירות ברמה הגבוהה ביותר ומענה זמין ומיידי לבעיות המשפטיות שבתחום עיסוקנו. אל תהססו לפנות אלינו בטלפון, בדוא"ל, בווטסאפ ואפילו דרך הפייסבוק. אפשר וכדאי גם דרך צור קשר באתר זה. פנו אלינו כבר עכשיו. 

כתובתינו

תל צבי 122 פרדס חנה (לחצו לניווט)

טלפון

072-397-1699
0546663864
פקס: 04-6000696

דואר אלקטרוני

ori@ot-law.com

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Powered by Trust.Reviews
חייגו: 072-397-1699